Marguerite

March 10, 2023
7:00 pm
Idegatan 5, 275 30 Sjöbo, Sweden
Flora Biografteater i Sjöbo
Marguerite
Joa Helgesson

Goethes dramer om Faust tillhör den europeiska litteraturens allra största klassiker. I en helt ny turnéföreställning i gränslandet mellan opera och musikal får vi möta Faust och hans älskade Marguerite.

Marguerite bygger på den så kallade Urfaust – Johann Wolfgang Goethes första utkast till sitt livs stora epos, skrivet på 1770-talet. Manuskriptet var länge försvunnet, men efter Goethes död hittades en kopia i hans vän Luise von Göchhausens hus, nedtecknad med hennes handstil.

I vår version av Faust ställer vi oss frågan om det kanske var hon och inte han som avslutade en av vår tids största berättelser. Hur hade historien slutat om hon hade fått helt fria händer? Luise själv är med i historien som både medspelare, berättare och regissör. Tio artister sjunger och spelar fram den täta berättelsen i en kammarföreställning där alla kan göra allt och gränsen mellan sångare och musiker suddas ut.

Ett spännande nytt manus och nya sångtexter skrivs till gammal musik i nya arrangemang. Musiken är uteslutande skriven av kvinnliga kompositörer genom fyra århundraden.

Medverkande

MANUS & SÅNGTEXTER Rickard Söderberg
ARRANGEMANG OCH MUSIKALISK LEDNING Nils-Petter Ankarblom
REGI & KOREOGRAFI Melker Sörensen
SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN Nina Fransson
LJUSDESIGN Johanna Svensson
DRAMATURG Sofia Fredén
REPERTOARKONSULT Ditte Hammar

PÅ SCEN
FAUST Adrian Angelico
MARGUERITE Sibylle Glostedt
BRANDER John Löfgren
MARTHA Sofia Mustaniemi
WAGNER Joa Helgesson
FROSCH Rebecka Elsgard
DJÄVULEN Rickard Söderberg
VALENTIN Martin Vanberg
LUISE Katarina Lundgren Hugg
SIBEL Kristian Grundberg

Share:
';
©Joa Helgesson, 2018